Siemanko, szukam czegoś pod rotacyjna grę z wysoką kontrola, gram jednoręcznym backhandem. Dopóki mi nie pękł RPM blast (1,25mm) z rotacji byłem zadowolony jak i kontroli jednak szukam czegoś wytrzymalszego i czegoś co poprawi mi czucie w moim bakhandzie.
Blast to decha. Spróbuj Wilsona Revolve. Jeżeli chcesz sztywniej to Revolve Spin albo Solinco Tour Bite.
Wilson Pro Staff 97
Wilson Revolve 1.25/Babolat Pro Hurricane Tour 1.25 - 27/26 kG
----------------------------------------
Head Graphene 360+ Extreme Pro
Wilson Revolve 1.25 26,5/26 kG
MIRIAN pisze: ↑8 maja 2024, 16:49
Siemanko, szukam czegoś pod rotacyjna grę z wysoką kontrola, gram jednoręcznym backhandem. Dopóki mi nie pękł RPM blast (1,25mm) z rotacji byłem zadowolony jak i kontroli jednak szukam czegoś wytrzymalszego i czegoś co poprawi mi czucie w moim bakhandzie.
Próbowałem wielu naciągów ułatwiających rotacyjną grę z wysoką kontrolą (też gram jednoręczny bh). Od około roku gram naciągiem Yonex Poly Tour Pro Yellow 1,15 mm i nie szukam dalej. Świetny naciąg, rotacja, kontrola, trzymanie naprężenia i wytrzymałość (są oczywiście wersje grubsze popularne wśród zawodowców 1,20 czy 1,25). Udanych poszukiwań. Aha Wilsonem Revolve też kiedyś grałem i miałem pozytywne odczucia.
Generalnie, czym cieńszy naciąg tym lepsze parametry kontroli, czucia, rotacji, dynamiki, ale kosztem wytrzymałości. Wciągnij jakiś "drut" np 1.15 i będzie rotacja. Bo te opisy naciągów, że karbowane albo sześciokątne, to taki trochę marketingowy bełkot. Jaki by nie był, to gruby poliester zawsze będzie tępy, z jedną tylko zaletą, wytrzymałością. Ja zawsze grałem poliestrami Luxilona 1.25, a z dużą rotacją jakoś nie gram i mi te naciągi aż za długo siedziały. Teraz przerzucam się na jakiś cienki drut.